Gulasz z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Dobrze przyprawiony zawsze smakuje.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 60 dag. szynki
    40 dag. pieczarek
    1 cebula
    Natka pietruszki
    1 marchewka
    Pół pęczka koperku
    Sól, Pieprz ziołowy
    wegeta
    Papryka ostra mielona
    2 łyżki mąki

Gulasz z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kawałki, obsypać przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć szynkę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Pieczarki pokroić na kawałki i dodać do mięsa. Smażyć przez chwilę.
  • 2. Podlać wodą, dodać startą na tarce marchewkę i przyprawić wegetą. Dusić ok. 40 minut. Pod koniec dodać koperek i natkę pietruszki. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą. Możemy podawać z ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy