GULASZ Z SERDUSZEK

0 (0 ocen)

  • 40 min

Serduszka dla ukochanych synków

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dkg serduszek drobiowych
    1 średnia cebula
    3 łyżki mąki
    olej do smażenia
    pieprz, sól, papryka słodka, liść laurowy

Gulasz z serduszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serduszka umyć, odsączyć. Pokroić na mniejsze kawałki. obtoczyć w mace.
    Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć serduszka do lekkiego zrumienienia.
    Przełożyć do rondelka. Podlać wodą do zakrycia mięsa. Na pozostałym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać do mięsa. Dodać przyprawy i dusić do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy