Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycący i smaczny :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg szynki wieprzowej
    2 marchewki
    2 cebule
    1/4 główki czerwonej kapusty
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    1 łyżka mąki pszennej

Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę i wrzucić do rondla. Dodać posiekaną cebulę, przyprawy i zalać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, kapustę poszatkować, Warzywa dodać do mięso i dusić jeszcze około 15 minut, aż zmiękną. Doprawić do smaku. Mąkę rozmieszczać 1 szklance wody, wlać do gulaszu, Gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy