Taki gulasz często przyrządzam na obiad jako dodatek do kaszy, tym razem podałam go z kaszą owsianą. Jest bardzo smaczny, warzywa nadają mu delikatnego smaku.
Gulasz z szynki z kaszą owsianą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z szynki kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu, cebulę kroimy w pióra, podsmażamy razem z mięsem na niewielkiej ilości oleju.
Przekładamy do garnka, dodajemy ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz listki laurowe, wlewamy wodę w takiej ilości żeby przykryła mięso. Gotujemy do miękkości mięsa. Paprykę kroimy w paski, pieczarki i marchewkę kroimy w plasterki, dodajemy do sosu, gotujemy do miękkości. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką paprykę, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Kaszę owsianą gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Komentarze