Gulasz z warzwami

0 (0 ocen)

Pyszny sosik mięsno-warzywny

Składniki:

  • 70 dkg szynki wieprzowej
    1/4 główki kapusty białej
    1/2 cukinii
    2 czerwone papryki
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    bazylia i oregano
    curry
    olej

Gulasz z warzwami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami, skropić olejem, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki.
  • Warzywa na gulasz 2. Cebulę posiekać, cukinię przekroić wzdłuż i wydrążyć, pokroić w kostkę, podobnie postąpić z papryką. Kapustę poszatkować.
  • Gulasz w trakcie duszenia 3. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać mięso i obsmażyć aż zmieni kolor. Zalać gorącą woda i dusić aż mięso zmięknie. Dodać poszatkowaną kapustę, a po 10 minutach paprykę i cukinię.
  • 4. Całość dusić jeszcze około 20 minut. Pod koniec doprawić i zaciągnąć przecierem pomidorowym. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy