Gulasz z żołądków

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Podroby w roli głównej :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 240 g żołądków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    150 g pieczarek
    1/2 koncentratu pomidorowego
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    sos chili
    jarzynka
    liść laurowy, 2 ziela angielskie

Gulasz z żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić, zalać wodą, dodać liść, ziele i łyżeczkę jarzynki i gotować do miękkości.
    Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z pieczarkami, wrzucić do garnka, podlać wodą, posypać przyprawami i dusić pod przykryciem. Ugotowane żołądki odcedzić i pokroić w paski, dodać do warzyw razem z koncentratem, w razie potrzeby dolać wody. Całość dusić około 20 minut. Podawać np. z kasza. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy