GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Podroby wcale nie muszą być nudne,przyrządzone w ten sposób smakują wybornie.Przepis mam od mamy-polecam !

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki dla ok 4 osób:

    ok 60 dag żołądków drobiowych
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    przyprawa kucharek
    pieprz
    1 marchewka
    1 cebula
    1 łyżka śmietany gęstej 18%
    1,5 łyżki mąki
    koperek

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyszczamy ,myjemy i obieramy ze skórek.Kroimy w paseczki.Oprószamy przyprawami i dusimy do miękkości.Dodajemy posiekaną cebulę i startą marchewkę.Dusimy kilka minut po czym dodajemy musztardę,rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody mąkę i śmietanę.Na koniec doprawiamy do smaku i posypujemy koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy