Gulaszowa z papryką

0 (0 ocen)

Smaczna , gęsta zupa-taka jaką lubię

Składniki:

  • pół kg mięsa gulaszowego wołowego
    po jednej papryce żółtej, czerwonej, zielonej
    5 dużych ziemniaków
    cebula
    2 marchewki
    pół pora
    fix do gulaszu
    łyżka śmietany

Gulaszowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie umyć i osuszyć, pokroić w mała kostkę. Podsmażyć chwilę na patelni. Przełożyć do garnka zalać wodą, gotować 20 minut. Marchew, cebulę ziemniaki obrać pokroić w kotkę. Dodać do garnka gotować na małym ogniu ok 20 minut wsypując fix. Papryki pokroić drobno dodać, gotować kwadrans. Zabielić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy