Dzięki zawartości mięsa i warzyw potrawa ta staje się pożywna a zarazem smaczna i zdrowa.
10 min
Składniki:
0,5 kg mięsa wieprzowego z szynki lub schabu
1 duża marchewka
20 dag fasolki szparagowej(może być mrożona)
1 duża cebula
1 papryka czerwona
puszka fasoli czerwonej
pół puszki kukurydzy konserwowej
2 średnie cukinie
przyprawa do gyrosa
przyprawa uniwersalna
pieprz
oliwa do smażenia
1.Mięso pokroić w cienkie paski i rzucić na rozgrzaną oliwę na patelni, posypać obficie przyprawą do gyrosa.Obrać i pokroić marchewkę w plasterki, dodać do mięsa. Następnie dodać pokrojoną w kawałki fasolkę.
Wymieszać i dusić pod przykryciem 10 min.Następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę, paprykę, dusić następne 10 min. Po tym czasie dodać pokrojoną w plasterki cukinię, dusić wszystko do miękkości. Na koniec dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem do smaku.Gotową potrawę podawać z ryżem.
Porady
Zamiast mięsa wieprzowego można użyć mięsa drobiowe.
Komentarze