Gyros na sałacie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pierwszy raz robiłam tradycyjnego gyrosa na sałacie i dla mnie smakuje jeszcze lepiej niż na kapuście pekińskiej,szczerze polecam..:)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    1 opakowanie miksu sałat kruchych
    4 ogórki konserwowe
    1 puszka kukurydzy
    1 papryka czerwona
    4 łyżki majonezu
    2 łyżeczki przyprawy gyros
    3 łyżki oleju roślinnego
    4 łyżki ketchupu łagodnego
    sól do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Gyros na sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso 1. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oprószamy przypraw do gyrosa, mieszamy z olejem i smażymy na patelni, aż mięso będzie miękkie. Studzimy. Połowę sałaty wsypujemy do miski, paprykę wydrążoną kroimy w kostkę tak samo ogórka konserwowego, układamy warzywa na sałacie dodajemy osaczoną z zalewy kukurydzę ,na to kładziemy warstwowo mięso i smarujemy majonezem,oprószamy solą i pieprzem polewamy ketchupem. Przykrywamy resztą sałaty,dekorujemy kleksami ketchupu. Schładzamy 2 godziny w lodówce i podajemy z pieczywem lub solo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy