Halibut pachnący kolendrą

0 (0 ocen)

Halibut z tymiankiem był pyszny a z kolendrą jeszcze lepszy Polecam !!!!!

Składniki:

  • 300g halibuta filet ze skórą
    sok wyciśniety z dwóch plastrów cytryny
    2 garście świeżej posiekanej kolendry
    przyprawa do ryb po 1 szczypcie na jeden kawałek
    sol morska,pieprz świezo mielony wg.uznania

Halibut pachnący kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dzielimy na kawałki u mnie 4 średnie.
  • tak wyglądaja kawałki ryb przed pieczeniem 2. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem.Każdą porcje kropimy cytryną,oprószamy przyprawą do ryb,solimy,pieprzymy i posypujemy kolendrą.
  • 3. Nakrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut w 180*C (druga półka od góry-granie góra) i gotowe :)

    Podajemy z czym kto lubi :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy