HAMBURGERY

0 (0 ocen)

Hamburger wieprzowy może być równie smaczny jak ten z mięsa wołowego. Nie powiem, że jest lepszy lub gorszy, każdy ma swój smak :)

Składniki:

  • 500 gram mielonej szynki wieprzowej
    3 łyżki oliwy
    łyżeczka mielonego kuminu
    1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
    1/2 - 1 łyżeczka soli
    szczypta pieprzu cayenne
    4 łyżki sosu worcestershire
    olej do posmarowania hamburgerów

Hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy ze wszystkimi składnikami. Formujemy 4 kotlety, nożem tworzymy na ninch szachownicę. Smarujemy kotlety olejem i wykładamy na gorącą patelnię (solimy na patelni). Grillujemy ok. 5 minut z każdej strony. Hamburger wieprzowy musi być całkowice wysmażony.Podajemy w bułce z warzywami i sosami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy