Hamburgery

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam kucharzyć z mamą. Chciałabym gotować tak dobrze jak ona.

Składniki:

  • ● ok. 25 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
    ● łyżka bułki tartej
    ● ząbek czosnku
    ● pomidor
    ● cebula
    ● ogórek konserwowy
    ● 4 łyżki keczupu
    ● 4 łyżki majonezu
    ● łyżka musztardy
    ● 4 bułki do hamburgerów
    ● sól, pieprz

Hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z posiekaną
    cebulą, zmiażdżonym
    czosnkiem, bułką tartą i przyprawami.
    Formujemy 4 płaskie
    kotlety. Smażymy.
  • 2. Keczup mieszamy z majonezem
    i musztardą. Doprawiamy.
    Bułki przekrawamy.
    Obie połówki smarujemy sosem,
    przekładamy mięsem,
    i pokrojonymi w plastry pomidorem
    i ogórkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy