2 małe ananasy
20 dag filetów z białej ryby morskiej(halibut,sola)
10 dag wędzonego łososia
po 5 dag marynowanych ośmiorniczek, małży, krewetek
5-6 paluszków krabowych
2 kolorowe papryki
2 dymki ze szczypiorkiem
kostka bulionu warzywnego
sos:
po 8 łyżek keczupu i oliwy
6 łyżek sosu słodko-kwaśnego
sok z pomarańczy i cytryny
łyżeczka sosu worcester
sól, pieprz, tabasco
Hawajski przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę ugotować w bulionie( ok 6 minut), pokroić w kostkę
Ananasy umyć przekroić , wydrążyć miąższ i zostawić ok 1 cm ściankę.
Miąższ ananasa pokroić w kostkę.
Papryki umyć i pokroić, dymkę posiekać ze szczypiorkiem.
Owoce morza wyjąć z zalewy i osączyć. Paluszki krabowe pokroić.
Łososia pokroić w paski. Sałatkę wymieszać i wypełnić połówki ananasa. Polać sosem i włożyć na 20 minut do lodówki. Podawać:)
Komentarze