Herbaciany boczuś BBQ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Boczuś... Zawsze dobry :)

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • 600 g boczku surowego ze skórą
    3 szklanki wody
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    3 torebki czarnej herbaty
    2 i 1/2 łyżki margaryny
    200 g korniszonów
    1 opakowanie Party Dip Barbecue do grilla (9 g)
    1 łyżka octu
    1 łyżka cukru
    1 łyżka przyprawy do grilla

Herbaciany boczuś bbq - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • her 1. Boczek zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe i herbatę. Gotować 30 min. Wyjąć z wody, ostudzić i pokroić w grubą kostkę.
  • her 2. Mięso smażyć na margarynie pod przykryciem 15 min. Następnie zdjąć pokrywkę, dodać ocet, cukier, przyprawę do grilla i korniszony pokrojone w plasterki. Dosić 5 min.
  • her 3. Na końcu wsypać Dip. Dusić jeszcze 10 min.
  • her 4. .....

Komentarze

Podobne przepisy