Herbatniki z galaretką jabłkowo-pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do naparu herbaty wsypać galaretkę, zmiksować. Dodać mus jabłkowy, wymieszać. Odstawić na 10 minut w chłodne miejsce.
2.Na herbatnik nałożyć łyżkę galaretki jabłkowo-pomarańczowej, przykryć drugim herbatnikim, lekko docisnąć. Można użyć większej ilości herbatników, do wyczerpania galaretki.Wstawić do lodówki na 15 minut.
3.Rady:
1) używam musu jabłkowego własnej roboty, do którego dodaję ekstrakt z wanilii;
2) można dodać też galaretke jabłkową lub inną ulubioną w jasnym kolorze, nie musi być szybko tężejąca, ale wówczas należy wydłużyć czas oczekiwnia na schłodzenie;
3)można użyć dowolnych ciastek, ale ja bardzo lubię herbatniki, które nie nasiakają zbyt szybko i zachowują estetyczna formę;
Komentarze