Pyszna tortilla, którą potraktowałam jako danie ,,czyszczące" lodówkę z wszelkich resztek. Taką tortillę można oczywiście usmażyć z obu stron lub podpiec tylko jedną z nich w piekarniku
30 min
Składniki:
dla 2-3 osób:
5 jajek,
3-4 małe ziemniaki,
opcjonalnie kilka plasterków wędliny,
opcjonalnie kilka pieczarek,
cebula,
1-2 ząbki czosnku,
sól, pieprz, opcjonalnie ulubione zioła
Hiszpańska tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić na kawałki. Wędlinę, pieczarki i drobno posiekaną cebulę przesmażyć, na koniec dodać czosnek. Jajka roztrzepać i wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić. Przełożyć do wysmarowanej masłem formy i piec ok. 20-30 minut w temp 190 stopni.
Komentarze