Hiszpańskie racuszki ryżowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybka i bardzo smaczna przekąska kuchni hiszpańskiej

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    4 jajka
    Torebka ugotowanego ryżu szklanka śmietany 18 %
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżeczki cukru migdałowego lub waniliowego
    Olej do smażenia
    Cukier puder do posypania

Hiszpańskie racuszki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy ryżowe 1. Wszystkie składniki mieszamy w misce na jednolitą masę. Racuszki smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, nabierajac porcję łyżka. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Porady

Do ciasta możemy dodać rodzynki lub kawałki posiekanej czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy