Hiszpańskie tapas- słone migdały

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska zamiast chipsów, orzechy z dodatkiem soli i papryki.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - migdały: 225 gramów
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - sól morska gruba: 1 sztuka
    - papryka słodka lub ostra: 1 sztuka

Hiszpańskie tapas- słone migdały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały zalewamy wrzątkiem pozostawiamy na 5 minut. Odsączamy i zalewamy zimną wodą, pozostawiamy na 1 minutę. Ponownie odsączamy i zalewamy wrzątkiem. Tak zblanszowane migdały obieramy ze skórki.
  • 2. Blachę wykładamy pergaminem, polewamy oliwą i rozsmarowujemy na całej powierzchni.Wysypujemy migdały mieszamy by pokryć całe oliwą, rozkładamy na całej powierzchni blachy.
  • 3. Migdały pieczemy w 180 stopniach ok 20 minut, aż staną się złote. Gorące posypujemy solą i papryką, podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy