Miłośnicy fast foodów będą dziś usatysfakcjonowani bo mam dla nich propozycjęidealną, prostą, banalną. Która w domu przygotowana przegoni głód od samego rana.Hot dog z pieczarkami dla każdego łasucha.
30 min
Składniki:
4 bułki do hot dogów
4 parówki
500g pieczarek
150 g sera żółtego
1 cebula
sól
pieprz
ketchup bądź inny ulubiony sos
olej rzepakowy
Hot dog z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obieramy, myjemy kroimy w plastry.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Szklimy na oleju.
Następnie dodajemy pieczarki.
Doprawiamy do smaku solą pieprzem.
Odsączamy na sitku.
Parówki zagotowujemy we wrzątku.
Bułki nacinamy wzdłuż.
W środku każdej układamy pieczarki z cebulką i parówkę.
Wierzch posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C do momentu aż ser
się roztopi. Upieczone polewamy ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Zjadamy na ciepło.
Smacznego
Komentarze