Imbirowa kapusta pekińska

0 (0 ocen)

Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka z kapusty pekińskiej przyprawiona dość nietypowo imbirem. Idealna do obiadu - i na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska (600g)
    2 średnie białe cebule (łącznie 200g)
    4 łyżki oliwy
    1 łyżeczka kminku całego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    do smaku - sok z cytryny, imbir, sól, cukier

Imbirowa kapusta pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Imbirowa pekinka 1. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić posiekane w piórka cebule, wsypać kminek, tymianek, oraz szczyptę imbiru. Całość podgrzewać, aż cebula będzie szklista.
  • Imbirowa pekinka 2. Kapustę posiekać i dołożyć do cebuli - wymieszać. Dusić 15 - 20 min, co jakiś czas mieszając. Gotowe danie doprawić do smaku. Podawać na ciepło lub na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy