Rumiane kawałki kurczaka na kaszy jaglanej z granatem.
60 min
Dla 4 osób
Składniki:
8 udzików z kuraczka
Marynata:
3 cm świeżego imbiru startego na małych oczkach
3 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki miodu
sólo i pieprz do smaku
1 łyżka sosu sojowego
Imbirowe udziki z kurczaka z kaszą jaglaną i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy marynatę i wcieramy w kawałki kurczaka. Odstawiamy na przynajmniej 20 minut. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Pieczemy kurczaka przez 50 minut, na ostatnie 10 podkręcamy temperaturę do 200 stopni C.
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie 10-12 minut. Odcedzamy . Dodajemy owoce granatu i natkę.
Komentarze