Imbirowe udziki z kurczaka z kaszą jaglaną i granatem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Rumiane kawałki kurczaka na kaszy jaglanej z granatem.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 8 udzików z kuraczka
    Marynata:
    3 cm świeżego imbiru startego na małych oczkach
    3 łyżki oleju
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki miodu
    sólo i pieprz do smaku
    1 łyżka sosu sojowego

    szklanka kaszy jaglanej
    granat
    1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Imbirowe udziki z kurczaka z kaszą jaglaną i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę i wcieramy w kawałki kurczaka. Odstawiamy na przynajmniej 20 minut. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Pieczemy kurczaka przez 50 minut, na ostatnie 10 podkręcamy temperaturę do 200 stopni C.

    Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie 10-12 minut. Odcedzamy . Dodajemy owoce granatu i natkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy