Imbirowo-miodowe ciasteczka kruche

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Nie ma lepszych w żadnym sklepie ...

  • 2 godz.

Składniki:


  • CIAST;

    jajka 1 szt
    margaryna 2/3 kostki
    soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
    mąka pszenna 300 g może wiecej zależy od mąki
    miód 1 łyżka duża imbirowo-cynamonowego
    cukier 2 łyżki

Imbirowo-miodowe ciasteczka kruche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zarabiamy ciasto jak zwykłe kruche, schładzamy w lodówce przez ok 1h, dzięki temu ciasto będzie niezwykle smaczne i kruche.

    Ciasto wałkujemy partiami, wykrawamy szklaneczką kółka, jeśli macie stępelek, to nabijacie własną pieczęć i do pieca. W temp 200st po 8-10 min. Należy obserwować, ciasteczka mają być dobrze zrumienione.

    Ciasto robi się szybko, tylko to oczekiwanie i pieczenie jest troszkę czasochłonne;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy