INDYJSKIE PIEROGI SAMOSA

0 (0 ocen)

  • 45 min

ZADKOŚCIĄ JEST BY POLACY JEDLI DANIA LUB PRZEKASKI INDYJSKIE.PROPONUJĘ NA POCZĄTEK PIEROGI SAMOSA.SA BARDZO AROMATYCZNE,SMACZNE I ŁATWE DO ZROBIENIA.PRZEPIS MAM Z PAŃSTWA PAKISTAN,TAM TAKŻE SERWUJĄ TAKIE DANIA.TROCHĘ SPĘDZIŁAM TAM CZAS UCZAC SIĘ GOTOWANIA PO INDYJSKU.JEST TO KUCHNIA BARDZO NIEZNANA.

  • 45 min

Składniki:

  • CIASTO.1 KG MAKI 450.OLEJ 0.2,WODA 0,8.JAJKA 4.PRZYPRAWY.2 ŁYZKI PRZYPRAWY TIKKA MASSALA LUB JESLI NIE MACIE TAKIEJ MOZNA SAMEMU ZROBIC.MIANOWICIE PO PÓŁ ŁYZKI KOLĘDRY ,KMINKU ZIARNISTEGO,KOMINKU RZYMSKIEGO,KARDAMONU,IMBIRU,CURRY,PAPRYKI OSTREJ.TE SKŁADNIKI PALIMY NA PATELNI A NASTEPNIE WRZUCAMY DO MOZDZIEZA.SKŁADNIKI NA FARSZ.1KG ZIEMNIAKÓW GOTOWANYCH,0,4 KG CEBULI CZERWONEJ,PUSZKA GROSZKU ZIELONEGO.

Indyjskie pierogi samosa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • INDYJSIE PIEROGI SAMOSA 1. GENERALNIE CIASTO PRZYGOTOWUJEMY JAK DO PIEROGÓW ZWYKŁYCH.ŁACZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI DODAJAC POŁOWĘ PRZYPRAWY TIKKA MASALA,JAKA KUPILISMY BĄDZ PRZYGOTOWALISMY SAMI.MIESZAMY WSZYSTKO RAZEM .KOLOR CIASTA POWINIEN MIEC ŻÓŁTY ODCIEN OD CURRY.ZOSTAWIAMY CIASTO NA PÓŁ GODZINY I BIERZEMY SIĘ ZA FARSZ.UGOTOWANE ZIEMNIAKI DUSIMY Z CZERWONA CEBULA.POTEM DODAJEMY DO TEGO GROSZEK.,I DRUGA POLOWE TIKKA MASALI JAKĄ WCZESNIE ZROBILISMY BADZ KUPILISMY.GDY FARSZ JUZ JEST ZIMNY FORMUJEMY CIASTO WAŁKIEM NAJLEPIEJ KULKĘ PO 100GR.ROZWAŁKUWUJEMY JA NA PODŁUZNY KSZTAŁT PRZEKRAJAMY NA PÓL ROZKŁADAMY JĘ NA DWÓCH PALCACH KSZTAŁTUJĄC JAKBY NAMIOCIK DO GÓRY NOGAMI I WKŁADAMY FARSZ.NASTEPNIE SKLEJAMY.POTEM PO ZAKONCZENIU JUZ PIEROGÓW SMAZYMY NA GŁĘBOKIM OLEJU OK 4 MINUT DO ZRUMIENIA PIEROGÓW.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy