Indyk duszony ze szparagami i jarmużem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezon na szparagi w pełni :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dkg fileta z indyka
    200 jarmużu
    1/2 pęczka szparagów
    2 cebule
    1 jogurt naturalny
    sól, pieprz
    czubryca czerwona

Indyk duszony ze szparagami i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić w kostkę, obsypać czubrycą. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać indyka i obsmażyć. Mięso zalać wodą, jarmuż opłukać i pokroić, dodać do mięsa i gotować pod przykryciem około 15-20 minut. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić, główki zostawić w całość, dodać do mięsa. Gotować 5 minut, doprawić do smaku, zdjąć z palnika i zalać jogurtem, wymieszać i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z kaszą bulgur. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy