INDYK NADZIEWANY

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

.Smaczny indyk ,na rodzinny obiadek.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • *Nie duży indyk
    **25 dag wieprzowiny
    *25 dag wołowiny
    * 3 plastry wędzonej szynki
    *2 marchewki
    *2 pietruszki
    *2 łodygi selera naciowego
    *5 pieczarek
    *jabłko
    *mały por
    *2 małe cebule
    *4 ząbki czosnku
    *mała czerwona papryka
    *pieprz
    *sól
    *masło do wysmarowania formy.

Indyk nadziewany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka posolić i natrzeć pieprzem.. Warzywa obrać. Mięso oraz warzywa pokroić. Wypełnić indyka wszystkimi składnikami ( w całości) ,zaszyć . Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce . Obłożyć kawałkami masła ,piec i co jakiś czas polewając powstałym sosem. Po upieczeniu usunąć nitkę , którą zaszyty był indyk ,wyjąć nadzienie i ułożyć na półmisku wokół indyka.SMACZNEGO !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy