Soczyste mięso z indyka w pikantny sosie z cebulką.
45 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
• 1kg fileta z indyka
• 300 ml soku pomidorowego
• 500 g ketchup pikantny
• 1 łyżeczka cukru
• 6 dużych cebul
• ½ opakowania przyprawy do indyka
• ½ łyżeczki chili
• sól
• Olej do smażenia
Indyk po węgiersku z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, o suszamy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do indyka oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
2.Na drugiej patelni smażymy na rozgrzanym oleju obrane pokrojone w krążki cebule. Prużymy do chwili uzyskania jasnobrązowego koloru. Po tym czasie dodajemy sok pomidorowy, ketchup i doprawiamy chili oraz cukrem.
3.Sos z cebulą łączymy z mięsem i chwilę gotujemy.
Komentarze