Indyk po węgiersku z cebulką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Soczyste mięso z indyka w pikantny sosie z cebulką.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg fileta z indyka
    • 300 ml soku pomidorowego
    • 500 g ketchup pikantny
    • 1 łyżeczka cukru
    • 6 dużych cebul
    • ½ opakowania przyprawy do indyka
    • ½ łyżeczki chili
    • sól
    • Olej do smażenia

Indyk po węgiersku z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, o suszamy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do indyka oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • sos 2. Na drugiej patelni smażymy na rozgrzanym oleju obrane pokrojone w krążki cebule. Prużymy do chwili uzyskania jasnobrązowego koloru. Po tym czasie dodajemy sok pomidorowy, ketchup i doprawiamy chili oraz cukrem.
  • sos 3. Sos z cebulą łączymy z mięsem i chwilę gotujemy.
  • indyk 4. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy