Indyk w młodej kapuście

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kruche kąski indyka w młodej kapuście :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g fileta z indyka
    1/2 główki młodej kapusty
    2 cebule
    sól, pieprz
    czubryca czerwona
    pieprz ziołowy
    ocet balsamiczny
    maggi
    1/2 łyżki sosu chili
    2 łyżki posiekanego koperku
    majeranek, u mnie świeży

Indyk w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić w dość dużą kostkę, posypać przyprawami, dodać sos chili, skropić octem i maggi, wymieszać i odstawić do lodówki. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć, dodać mięso. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, na mięso wyłożyć poszatkowaną kapustę, posypać solą i pieprzem. Naczynie przykryć i zapiekać całość około 40 minut. 10 minut przed końce pieczenia posypać koperkiem i listkami majeranku, wymieszać. Podawać z ziemniakami. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy