indyk w pomaranczach

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

to wykwintne danie przyrządzam na kazde swięta , podaję na uroczysty obiad.

  • 5 godz.

Składniki:

  • indyk o wadze do 5 kg,
    sol pieprz,
    3 łyzki majeranku.,
    duża pomarańcza,
    2 duże jabłka,
    2 szkl, wywaru drobiowego ,

Indyk w pomaranczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. indyka unyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, majerankiem od srodka i na zewnątrz.Wstaw na noc do lodówki.
  • 2. Jabłka umyj, pomarancze sparz.Do srodka indyka włóz owoce. Otwor zaszyj.
  • 3. włóz do brytfanny indyka, podlej wywarem.Piecz ok.4 godziny w temp 180 stopni C.Co jakis czas podlewaj mięso sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy