Indyk w sosie słodko-kwaśnym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Super szybkie danie na obiad i bardzo smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • udziec indyka 30 dag
    sól
    olej
    sos słodko-kwaśny ok. 350 ml

Indyk w sosie słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krojenie mięsa indyczego w słupki. 1. Miękki kawałek mięsa umyć, osuszyć, pokroić w słupki, delikatnie oprószyć solą, odstawić (na ok. 1 godzinę, ale niekoniecznie).
  • Smażenie słupków indyka. 2. Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju, by soki się zamknęły w mięsie.
  • Dodanie sosu słodko-kwaśnego do mięsa. 3. Dodać sos, wymieszać i dusić ok. 15 minut. Podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy