Indyk w warzywach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki pomysł na obiad :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 360 g fileta z indyka
    2 cebule
    1/2 cukinii
    3 łodygi selera naciowego
    100 g koncentratu
    czubryca czerwona
    czosnek niedźwiedzi suszony
    czosnek w proszku
    pieprz ziołowy
    jarzynka

Indyk w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w kostkę i posypać przyprawami. Cebulę obrać i posiekać, wrzucić do rondla z grubym dnem, podsmażyć chwilę i dodać mięso. Obsmażyć. Cukinię pokroić w kostkę, selera posiekać. Warzywa dodać do mięsa. Dusić razem 15 minut. Koncentrat wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do mięsa. Dusić jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy