INDYK W WIŚNIÓWCE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszności polecam znika zawsze ze stołu robię często bo zdrowe i bez konserwantów

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,50kg fileta z indyka
    owoce suszone jak:
    żurawina
    rodzynki
    jabłka suszone
    gruszki
    śliwki
    figi
    sól
    pieprz
    150 ml wiśniówki
    1/2 szklanki wody

Indyk w wiśniówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta oczyścić natrzeć solą i pieprzem zostawić na godzinę lub więcej w lodówce.Owoce zalać wiśniówką.Następnie przełożyć fileta do rękawa do pieczenia zalać owocami i wodą .Wstawić do piekarnika na 220 stopni C.Piec 1 godz .Całość przełożyć razem z owocami po upieczeniu do naczynia z części owoców zrobić sos tzn zmiksować aby polać mięso lub podawać z owocami .Zapewniam ,że pyszne i polecam na uroczystości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy