Indyk z kaszą gryczaną i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pysznie i zdrowo.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa z uda indyka na gulasz

    cebula
    2 marchewki
    pietruszka
    1/2 selera
    200 g groszku konserw.
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku

    olej rzepakowy do smażenia

    100 g kaszy gryczanej

    natka pietruszki
    pomidorek do dekoracji

Indyk z kaszą gryczaną i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać wodą ( 1 l ) i gotować 35 min.
    Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Marchewkę , pietruszkę , selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
    Dodać do cebuli i dusić na małym ogniu.
    Mięso z wywarem dodać do warzyw. Przykryć i dusić jeszcze ok 15 min.
    Na koniec dodać groszek.
    Podawać z ugotowaną wg przepisu kaszą gryczaną. Posypać natką pietruszki.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy