Indyk z pastą z bazylii

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję i studiuję,więc tylko w weekendy mam czas nagotowanie.Staram się wtedy zrobić coś specjalnego

Składniki:

  • ● 70 dag fileta z indyka
    ● pęczek bazylii
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki startego żółtego sera
    ● 4 łyżki oleju
    ● czarny pieprz
    ● sól

Indyk z pastą z bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy, przeciskamy
    przez praskę. Bazylię
    płuczemy, osączamy i siekamy.
    Miksujemy z czosnkiem,
    serem i 2 łyżkami oleju. Doprawiamy
    do smaku solą.
  • 2. Fileta myjemy i rozbijamy
    na dość cienki prostokąt.
    Oprószamy z obu stron solą
    i pieprzem. Rozsmarowujemy
    równą warstwę bazyliowej
    pasty. Mięso zwijamy, obwiązujemy
    bawełnianą nicią. Zawijamy
    w wysmarowaną olejem
    folię i pieczemy 40 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 200 °C.

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy