Irlandzka gulaszowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 22 lata. Uwielbiam podróże i gotowanie. Ten przepis przywiozłam z Irlandii.

Składniki:

  • ● 5 dymek
    ● 2 cebule
    ● 5 ząbków czosnku
    ● 1/2 kg wołowiny lub jagnięciny
    ● 1/2 kg marchewki
    ● 330 ml ciemnego piwa
    ● 1/2 szkl. czerwonego wina
    ● kostka rosołowa
    ● 3 ziemniaki
    ● 30 dag brukselki
    ● 2 łyżki masła
    ● sól
    ● pieprz

Irlandzka gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku roztapiamy masło,
    wsypujemy pokrojone
    w plasterki cebule i czosnek,
    podsmażamy. Wkładamy pokrojone
    w kostkę mięso, doprawiamy
    i zalewamy winem.
  • 2. Gdy połowa płynu odparuje,
    wlewamy 1,5-2 litry wody,
    piwo i dodajemy kostkę. Gotujemy
    ok. 3 godzin.
  • 3. Dymki, brukselkę oraz pokrojone
    w dużą kostkę pozostałe
    warzywa wsypujemy do
    garnka. Gotujemy jeszcze ok.
    15 minut na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy