Izaura

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepyszny sernik izaura, a dokładnie ciemne ciasto w smaku przypominające trochę murzynka i do tego delikatna, wilgotna i bardzo puszysta masa serowa.

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO
    1,5 szklanki mąki
    1,5 szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    1 kostka margaryny
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    torebka wanilii (dałam 2 łyżki)
    4 jaja
    5 łyżek wody

    MASA SEROWA
    70 dag sera białego
    4 jaja
    1 szklanka cukru
    pół kostki masła
    troszkę budyniu śmietankowego w proszku (dałam 1/2 łyżeczki)
    troszkę proszku do pieczenia (dałam na czubek małej łyżeczki)

Izaura - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO W garnku, na małym ogniu, rozpuścić: margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy, a następnie gotować przez 5 minut. Pozostawić do wystudzenia. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać i wlać do wyłożonej papierem blaszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy