Jabłecznik

0 (0 ocen)

  • 60 min

Proste i pyszne ciacho z jabłkami posypane cukrem pudrem

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    1/2 kostki margaryny
    1 szklanka cukru
    2 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki mleka
    kilka jabłek
    łyżeczka cynamonu
    3 łyżki cukru
    cukier puder do posypania

Jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłecznik 1. Utrzeć margarynę dodając stopniowo cukier
  • Jabłecznik 2. Miksując dodać jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Dodać mleko, dokładnie zmiksować.
  • Jabłecznik 3. Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę wylać 2/3 przygotowanego ciasta, ułożyć obrane i pokrojone jabłka, posypać cukrem i cynamonem, wylać pozostałe ciasto i piec w piekarniku ok.godzinę w temp. ok. 180 C. Po wystygnięciu ciasto posypać cukrem pudrem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy