Jabłecznik z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielić białko od żółtek. Ubić białka. W trakcie ubijania dodawać stopniowo cukier. Następnie dodawać żółtka ciągle ubijając. Na koniec dodać przesiane mąki. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Piec w 170 st. C przez 30 min
2.Jabłka obrać. Pokroić, zalać wodą ok. 3,5 szkl gotować aż jabłka będą się rozpadać. Następnie dodać galaretki. Mieszać do rozpuszczenia. Odstawić. Gdy zacznie tężeć wylać na biszkopt.
3.Biszkopty wyłożyć na galaretce z jabłek.
4.Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić. Do ubitej śmietany dodać roztopioną czekoladę. Wyłożyć na biszkopty. Na wierzch zetrzeć czekoladę.
Komentarze