Jabłka faszerowane wątróbką

0 (0 ocen)

Propozycja dla tych, którym znudziła się tradycyjna wątróbka drobiowa.

Składniki:

  • 3 duże jabłka
    40 dag wątróbki drobiowej
    duża cebula
    kilka gałązek natki pietruszki
    łyżka bułki tartej
    łyżka majeranku
    sól, pieprz
    3 łyżki oleju

Jabłka faszerowane wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Wątróbkę umyć, obrać z błonek, pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą. Do usmażonej wątróbki dodać posiekaną natkę, majeranek, bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem. Jabłkom odkroić czapeczki, wydrążyć środki, nałożyć farsz i przykryć czapeczkami. Zawinąć w folię i piec w piekarniku ok 20 minut w 200 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy