Jabłka pieczone

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy deser.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jabłka
    4 łyżeczki miodu/cukier
    4 łyżeczki rodzynek
    4 łyżeczki masła
    4 łyżeczki ulubionego dżemu
    ew cynamon

Jabłka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, osuszyć, wydrążyć delikatnie gniazdo nasienne, ale tak aby jabłko pozostało w całości.
    Do każdego dołka po gnieździe wsypać cukier/ miód, rodzynki, masło i dżem, można posypać cynamonem.
    Jabłka ułożyć na blaszce tak aby stały i nie było możliwości wywrócenia , wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec 20-30 minut.
    Podawać jeszcze ciepłe . Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy