Jabłka pieczone z syropem klonowym

0 (0 ocen)

Jesień w pełni. Za oknem pogoda nie zachęca do spacerów.Więc na pocieszenie dziś zrobiłam jesienny deser,cudownie pachnący i pyszny.

Składniki:

  • 3 jabłka
    3 łyżki rodzynek
    3 łyżki orzechów
    3 łyżki syropu klonowego
    cynamon
    cukier brązowy
    kruszonka

Jabłka pieczone z syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy,odcinamy wierzch i wydrążamy środek nasienny specjalnym nożykiem.Wybierajmy do pieczenia nie zbyt wielkie jabłka.Do środka jabłka wlewamy syrop klonowy,posypujemy posiekanymi orzechami wymieszanymi z rodzynkami.
  • 2. Delikatnie oprószmy cynamonem.Na wierzch dajemy kruszonkę.Ja akurat miałam w zamrażarce kruche ciasto,więc starłam na tarce i posypałam wierzch jabłek.Ponownie oprószmy delikatnie cynamonem.Wierz posypałam odrobiną cukru brązowego.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180'C.
  • 3. Inspiracja:Mój własny przepis

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Naleśniki dyniowe z syropem klonowym