Jabłka pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 55 min

Łatwy przepis. Idealny deser dla fanów cynamonu

  • 55 min

Składniki:

  • Masa jabłkowa :
    2 jabłka
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka cynamonu
    Kruszonka :
    50 g masła
    5 łyżek mąki pszennej
    2 łyżki cukru pudru

Jabłka pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, usuwamy nasienne gniazdka, kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Posypujemy łyżeczką cynamonu i dwiema łyżkami cukru. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.

Porady

Zamiast okrągłej formy można użyć kokielek. Najlepiej smakuje z lodami i bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy