Jabłka pod kruszonką

0 (0 ocen)

Super szybki pomysł na cos słodkiego

Składniki:

  • 4-5 jabłek
    2 łyżki otrąb owsianych (nie sa koniecznością)
    cynamon
    1/2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru + 4 łyżki do jabłek
    10 dkg margaryny lub masła

Jabłka pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłka z cynamonem i cukrem 1. Jabłka obrac i pokroić w kostkę,wymieszać z cukrem i cynamonem wedle uznania.Wyłożyć do naczynia żaroodpornego wcześniej nasmarowanego masełkiem lub margaryną.
  • kruszonka 2. Z mąki,cukru i margaryny lub masła i otrąb robimy kruszonkę (najszybciej w blenderze) i wysypujemy na jabłka.Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około 25-30 minut (do zarumienienia)

Komentarze

Podobne przepisy