Jabłka w cynamonowym cieście

0 (0 ocen)

Soczyste jabłka w cynamonowym cieście to świetny pomysł na weekendowe śniadanie, nam smakowały na ciepło z cukrem pudrem i jogurtem greckim

Składniki:


  • 1 szklanka mąki pszennej
    0,5 szklanki mleka
    1 jajko
    1 łyżeczka cukru
    0,5 łyżeczki cynamonu
    szczypta proszku do pieczenia
    3 jabłka
    olej rzepakowy do smażenia
    cukier puder i jogurt grecki do podania

Jabłka w cynamonowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Z mąki, proszku, mleka i jajka zmiksować ciasto. Dodać cukier i cynamon, zmiksować ponownie.

    Jabłka obrać, pokroić w grube plastry. Zanurzać w cieście, wyjmować widelcem.

    Kłaść na niewielką ilość rozgrzanego oleju rzepakowego.

    Smażyć z obu stron na rumiano, odkładać na ręcznik papierowy.

    Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem z dodatkiem jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy