Jabłkowa śmietana

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ten sos wykorzystaliśmy jako dodatek do selerowych placków.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 200 g kwaśnej śmietany
    pół cytryny
    małe jabłko ( 100g )
    cebulka ze szczypiorkiem
    sól
    pieprz czarny
    pół łyżeczki curry

Jabłkowa śmietana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyłem cytrynę, wycisnąłem sok. połowy. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku cytrynowego. Jabłko obrałem, oczyściłem z gniazda nasiennego i starłem. Cebulę umyłem, oczyściłem i pokroiłem w cieniutkie krążki.
    Jabłko i cebulę dodałem do śmietany, wymieszałem, doprawiłem sola, pieprzem i curry. Wstawiłem do lodówki na godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy