JABŁKOWE KOPERTY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

TO INNA WERSJA WYKORZYSTANIA JABŁKA, SĄ PYSZNE, NIEDROGIE , ROBI SIĘ JE SZYBKO I SĄ DOSKONAŁYM POMYSŁEM DO WSPÓLNEJ PRACY TWÓRCZEJ RAZEM Z DZIEĆMI.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • KOSTKA MASŁA, 3 SZKL MĄKI, SZKL. ŚMIETANY, AROMAT WANILIOWY, JABŁKA, C.PUDER

Jabłkowe koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • JABŁKOWE KOPERTY 1. ZAGNIEŚĆ CIASTO I WŁOŻYĆ NA GODZ DO LODÓWKI. W TYM CZASIE OBRAĆ JABŁKA I POKROIĆ NA KAWAŁKI MNIEJSZE NIŻ ĆWIARTKA. PO WYJĘCIU CIASTA ROZWAŁKOWAĆ JE I POKROIĆ NA KWADRATY O BOKU 5 CM. NA KAŻDYM KWADRACIE UŁOŻYĆ JABŁKO I ZAGIĄĆ DO GÓRY ROGI CIASTA, , ABY POWSTAŁA "KOPERTA". CIASTKA PIEC W TEMP 200-210 STOPNIACH OK 20 MIN.. UPIECZONE POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

Porady

CZAS PIECZENIA NALEŻY OBSERWOWAĆ, KAŻDA KOLEJNA PARTIA PIECZE SIĘ KRÓCEJ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy