Jabłkowe marzenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obierz i zetrzyj na tarce.
Odmierz 1,5 szklanki wody, jedną zagotuj, a w 1/2 rozmieszaj cukier i proszek budyniowy.
Wlej na gotującą się wodę, wymieszaj i dodaj jabłka, jeszcze raz wymieszaj.
2.Mąkę posiekaj z margaryną, proszkiem do pieczenia, cukrami, dodaj jajko i śmietanę, krótko wyrób ciasto.
Połowę włóż do zamrażarki, a drugą część wyłóż na blachę.
Podpiecz na złoto w 180st.
3.Na upieczone ciasto wyłóż budyń z jabłkami, na niego rozkrusz resztę ciasta jako kruszonkę.
Zapiekaj do zrumienienia się kruszonki.
Porady
Zamiast jabłek świeżych można użyć jabłek tartych ze słoika (poj. 1l).
Do ciasta można dodać kakao.
Komentarze