JABŁKOWE POD GALARETKĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wilgotne i pełne jabłek każdemu smakuje :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    po łyżeczce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
    po szklance mleka i cukru
    5 jabłek
    2 łyżki kakao
    4 jajka
    kostka margaryny
    2 dowolne galaretki (ja użyłam jednej )

Jabłkowe pod galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obierz,pokrój w kostkę.Żółtka utrzyj z margaryną i cukrem.Dodaj mąkę,sodę,proszek i kakao,zmiksuj.Dodaj mleko,zmiksuj.Białka ubij,dodaj do ciasta,delikatnie wymieszaj.Dodaj jabłka,połącz.Włóż do formy.Piecz ok 60 minut w 180 stopniach.ostudzić.galaretki przygotuj według instrukcji gdy stężeje polej ciasto.

Porady

pysznie smakuje też z gruszkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy