Jabłkowo-gruszkowa nutelka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Taka owocowa odmiana tradycyjnej nutelli,jest smaczna i ciekawa w smaku dzieci bardzo ją lubią .

  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka: 2 kilogramy
    - gruszki: 1 kilogram
    - cukier: 0.75 kilograma
    - orzechy mielone: 20 dekagramów
    - kakao: 10 dekagramów

Jabłkowo-gruszkowa nutelka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłkowo-gruszkowa nutelka 1. Jabłka i gruszki (twarde)po pokrojeniu musi ich być 3kg ,skręcić razem ze skórką przez maszynkę podlać 1 szklanka wody i na małym gazie gotować do 1,5 godz (gdyby była potrzeba podlać jeszcze wodą)gdy owoce nam się rozgotują dodać cukier i orzechy,dusić razem jeszcze kilka minut pod koniec dodać kakao , gorące przełożyć do słoików i odstawić do ostudzenia.
  • jabłkowo-gruszkowa nutelka 2. Jak ktoś lubi bardzo słodkie to może dodać więcej cukru .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy