Jaglana z włoską nutą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis powstał z potrzeby chwili. Danie jest pożywne i ma ciekawy smak.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie warzyw na patelnie po włosku
    200 g kaszy jaglanej
    2 parówki
    natka pietruszki
    odrobina oleju

Jaglana z włoską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do woka wlać olej, gdy się dobrze rozgrzeje wrzucić warzywa (nie rozmrożone). Dodać załączone przyprawy. Można podlać odrobiną wody. Dusić do miękkości.
  • 2. Kaszę dobrze wypłukać i ugotować w osolonej wodzie w stosunku 1:2.
  • 3. Parówki pokroić na plasterki. Dodać do warzyw. Na koniec wsypać kaszę i wszystko wymieszać. Dusić jeszcze przez kilka minut. Na koniec dodać natkę pietruszki.

Porady

Można najpierw podsmażyć parówki a potem dodać warzywa i kaszę.

Komentarze

Podobne przepisy